#2. Basisschoolkeuze 

Op een dag wordt je kind vier jaar en gaat het naar school. Rugzak op, broodtrommel mee, wennen aan nieuwe kinderen, wennen aan een meester of juf… Een spannende stap. En niet alleen voor je kind. Bij sommige ouders gaat er flink wat keuzestress aan vooraf.

In deze podcast van De School voor Ouders hoor je Lisa. Toen zij een school moest kiezen voor haar oudste dochter had de Gemeente Amsterdam net het nieuwe aanmeld systeem ingevoerd. Hierbij wordt geloot wanneer er voor een bepaalde school meer kinderen zijn aangemeld dan dat er geplaatst kunnen worden. Dat lotingssysteem roept veel vragen op bij ouders. Lisa ging op onderzoek uit.

Muziek credits voor deze aflevering: Elephant on Parade, Podington Bear, soundofpicture.com. Licensed under a Attribution-NonCommercial 3.0 International License

Deze aflevering is onderdeel van de podcast serie De School voor Ouders, een initiatief van Cybersoek. Wij gaan er vanuit gaan dat niemand precies weet wat de beste opvoeding is. En daarom vragen we in deze podcast allerlei ervaringsdeskundigen om hun verhalen te delen. Het levert uiteenlopende ideeën op, waar we van kunnen leren.

Abonneer je nu in je favoriete podcast app op De School voor Ouders

Of kijk op www.deschoolvoorouders.nl voor meer informatie